КРИМСЬКА ЄПАРХІЯ УПЦ КП

Пт, 19.04.2024, 20:31

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Грудень » 1 » Відкрите звернення архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента до Президента України та Верховної Ради від 01.12.2014
14:33
Відкрите звернення архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента до Президента України та Верховної Ради від 01.12.2014

                                                                                                                    Президенту України
                                                                                                                                                                                                                                                                    Верховній Раді України

                                                                             

 

Відкрите звернення
Архієпископа Сімферопольського і Кримського
Української Православної Церкви Київського Патріархату КЛИМЕНТА

 

  03 листопада 2014 року Правління Національного банку України прийняло Постанову № 699 «Про застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони «Крим». Дану Постанову слід розглядати разом з Законом України «Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

  З 04 листопада 2014 року банківські установи заблокували всі рахунки ФОП та юридичних організацій, почали відмовляти громадянам України, які мають «кримську реєстрацію» й бізнес, у наданні послуг. У цілому Постанова дає визначення поняття «резидент», «нерезидент», а також регулює порядок здійснення переказів платежів, оплати зобов’язань, як з материкової частини України на територію ВЕЗ «Крим», так і в зворотному порядку.

  Зазначу, що основним законом нашої держави є Конституція України, яка забезпечує права громадян України. Окрім цього був прийнятий Закон України «Про забезпечення прав та свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України». Наголошую вам, що жодних прав та свобод громадян України в Криму ви не забезпечили. Більш того, прийнявши й підписавши Закон України «Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» ви й надалі продовжуєте дискримінувати громадян України, що проживають на півострові і тих, що змушені покинути власні домівки. Жодних позитивних змін, жодної підтримки зі сторони влади пересічні кримчани не відчувають. І як 23 роки ніхто в Києві не розумів суспільно-політичну ситуацію в Криму, так і зараз ви нічого не усвідомили і постійно маніпулюєте власним народом. Саме тим, хто особливо зазнав страждань, ви додали ще більших проблем, забезпечивши й вирішивши власне майбутнє великого бізнесу.

  Ви, пане Президенте, ви, шановні новообрані народні депутати, повинні перш за все пам’ятати, що кримчани є громадянами України і всі є резидентами власної країни. Вони мають такі ж права, які і ви, що забезпечені Конституцією України. І не слід обмежувати їх права, посилаючись на різні фактори тих чи інших подій в країні. Станьте сильними й мужніми щодо забезпечення прав та свобод кримчан, громадян України. Не ухиляйтеся від відповідальності, яку ви несете. Почніть діалог з кримською громадськістю у вирішенні питань Криму, а не кулуарний монолог зацікавлених осіб. Бо прийде час і ви будете відповідати за всі поступки, за рішення щодо власного народу, який потребує підтримки та опіки зі сторони власної держави.

 

З повагою,
Архієпископ Сімферопольський і Кримський
Української Православної Церкви Київського Патріархату КЛИМЕНТ
Тел. +380953999270

Переглядів: 1493 | Додав: ієрейМаксим | Рейтинг: 0.0/0

Авторизація

Незабаром

Православные праздники

Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Наші друзі