КРИМСЬКА ЄПАРХІЯ УПЦ КП

Пт, 19.04.2024, 16:19

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Листопад » 14 » Звернення до коаліції від 14.11.2014
13:51
Звернення до коаліції від 14.11.2014

До народних депутатів України
До політичної партії «Народний фронт»
До політичної партії «Блок Петра Порошенка»
До політичної партії «Об`єднання «Самопоміч»
До політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка»
До політичної партії «Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина»
 

                                                                     ЗВЕРНЕННЯ
 
  Ми, кримчани, представники громадських та релігійних організацій Криму, громадяни України вітаємо з проведенням демократичних, вільних позачергових виборів. Вітаємо Вас з обранням народними депутатами України та проходженням Ваших політичних сил до парламенту України.
 
  Водночас ми стурбовані попередніми текстами коаліційних угод, де не передбачено вирішення основної проблеми національної безпеки України — питання тимчасово окупованих територій України. У їх змісті відсутні чіткі положення щодо сьогодення та майбутнього Криму.
 
  Ми вважаємо, що відновлення територіальної цілісності та повернення Криму до складу України повинно стати національною ідеєю та головним завданням як Президента України так і нової коаліції в особі новообраного парламенту та уряду України.
 
  Звертаємося до представників майбутньої коаліції, до тих, хто планує увійти до коаліції в парламенті та беруть учать у перемовинах, переглянути коаліційну угоду політичних партій та додати до неї розділ про Крим та такі пункти:
 
    1. Згідно Закону України «Про забезпечення прав та свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» впродовж 15 днів утворити спеціальний центральний орган державної влади з питань тимчасово окупованої території України, який повинен взяти на себе головне завдання – стратегічне планування та забезпечення державних механізмів щодо повернення Криму, а саме створення Міністерства з питань Криму.
    2. Доручити спеціальному центральному органу державної влади з питань тимчасово окупованої території України впродовж 60 днів з дня його створення розробити стратегію повернення Криму та винести її на затвердження ВР України.
    3. Скасувати ганебний Закон України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».
    4. Покласти особисту відповідальність на нового прем’єр-міністра України за виконанням ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».
    5. В продовж 30 днів створити механізм по забезпеченню та захисту прав громадян України, які залишились на тимчасово окупованої території АР Крим.
    6. Прийняти Закон України «Про статус кримськататарського народу як корінного народу України».
    7. Створити міжфракційне депутатське об’єднання «Крим» у Верховній Раді України.
    8. Створити Комітет Верховної Ради України з питань тимчасово окупованої території.
    9. Створи Громадську Раду з питань тимчасово окупованої території АР Крим при Кабінеті Міністрів України.
    10. Створити державний інформаційний центр «Крим»
 
  Просимо забезпечити права та свободи кримчан на окупованій території та внутрішньо переміщених осіб. Сподіваємось на розуміння та на виваженість Ваших законодавчих ініціатив та рішень.
 
  З повагою,
Архиєписоп Сімферопольський і Кримський
Української Православної Церкви Київського Патріархату  КЛИМЕНТ
 
  Координатори громадянського руху «Євромайдан-Крим»
Андрій Щекун, Сергій Ковальський, Сергій Мокренюк
 
14-11-2014
 

Переглядів: 1504 | Додав: ієрейМаксим | Рейтинг: 0.0/0

Авторизація

Незабаром

Православные праздники

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Наші друзі